Doprava zdarma po České republice.

Australská společnost vyvíjí samonabíjecí inkoustovou baterii na bázi grafenu

Australská společnost vyvíjí samonabíjecí inkoustovou baterii na bázi grafenu

Fond sdruženého vývoje Strategic Elements oznámil, že jeho dceřiná společnost Australian Advanced Materials vyvíjí inkoustovou baterii, která je schopna se během několika minut sama nabít.

Články budou vytvořeny tištěným inkoustem a budou navrženy tak, aby generovaly elektřinu z vlhkosti ve vzduchu nebo na povrchu pokožky a následně takto získanou eletřinu využily k samonabíjení bez nutnosti ručního nebo kabelového napájení.

Společnost Strategic Elements uvedla, že baterie budou vhodné ideálně pro použití v zařízeních IoT (Internet of Things), tedy v dnešních moderních digitálních produktech, které mezi sebou komunikují.

Výzkum a vývoj technologie společnosti Australian Advanced Materials probíhá ve spolupráci s University of New South Wales a CSIRO.

Inkoustové články vs lithiové baterie

Inkoust na baterie bude vyvíjen pomocí technologie společnosti Nanocube Memory Ink a pokročilého materiálu z oxidu grafenu.

V posledním oznámení společnost Strategic Elements uvedla řadu silných konkurenčních výhod bateriových inkoustových článků oproti lithiovým bateriím, včetně schopnosti samočinného nabíjení během několika minut ve srovnání s ručním nabíjením nebo připojením k napájení.

Další výhodou bateriových inkoustových článků je jejich flexibilita, nehořlavost, extrémně tenké a lehké proporce a v neposlední řadě jsou považovány za více šetrné k životnímu prostředí.

Rostoucí trh s bateriemi je poháněn technologickým pokrokem v zařízeních IoT, jako jsou nositelná zařízení, inteligentní měřiče, senzory a produkty domácí automatizace. Podle průzkumu trhu se očekává, že globální trh s bateriemi pro IoT do roku 2025 vyroste na 15,9 miliardy USD.

Internet věcí | Mowement
IoT je dnes všude kolem nás. Právě ho využíváš ke čtení tohoto článku.
@tridenstechnology.com

Časný pokrok

Generální ředitel společnosti Strategic Elements Charles Murphy uvedl, že výsledky vývojového programu v rané fázi byly „mimořádně slibné“.

Vývoj bateriového inkoustu na univerzitě v NSW se v příštích 12 týdnech zaměří na materiálové inženýrství a optimalizaci složení inkoustu, dosažení vyššího rozsahu dávky bateriového inkoustu (minimálně 1 litr) a vývoj prototypu propojující více článků baterie najednou k výrobě nejméně 3,7 voltu.

“Z automatizovaného robotického bezpečnostního vozidla, na kterém pracujeme společně s americkým gigantem Honeywell, z probíhající komercializace inkoustu Nanocube Memory Ink, z tohoto nového vývoje inkoustové baterie a dalších komerčních aktivit na obzoru, vytváří společnost Strategic Elements významnou dynamiku,” uvedl Murphy.

Zdroj: www.graphene-info.com
Zdroj úvodního obrázku: @advancedbatteriesresearch.com