Doprava zdarma po České republice.

Jak pečovat o své triko GTee

Jak pečovat o triko GTee značky Mowement

Od kvalitních produktů očekáváme mnoho a často nejsou nijak zvlášť levné. Aby bylo zajištěno, že je budeme moci nosit dlouhodobě, je nezbytná náležitá péče.

Ať už GTee nosíte do outdooru, cvičíte s ním v posilovně nebo jen využíváte pro každodenní činnosti, protože rádi nosíte sportovní oblečení, měli byste vědět jak se o něj správně starat. Existuje mnoho důvodů proč je důležité vědět, jak správně pečovat o vaše sportovní oblečení.

Jak tedy udržovat své GTee stále v nejlepší kondici, abychom neztráceli jeho pozitivní vlastnosti? Zde je několik tipů.

Antibakteriální účinky

Dvě skvělé vlastnosti grafenového trika, které si vychvaluje mnoho našich zákazníků, jsou antibakteriální a velmi rychleschnoucí účinky. Dostali jsme mnoho pozitivních zpráv k degradaci výskytu bakterií, jehož výsledkem je mimo jiné eliminace zápachu, který se tvoří při sportovních aktivitách. Díky antibakteriálním účinkům není nutné prát náš produkt po každém sportovním výkonu, čímž šetříte životní prostředí a také svoji peněženku.

Avšak pokud se stane nečekaná anomálie v podobě rozlitého slazeného nápoje nebo nasáknuté krve, doporučujeme vyprat GTee ihned. Skvrny, které jsou suché, je obtížnější odstranit.

gtee materiál grafen recyklované plasty
Detailní záběr materiálu GTee.

Vždy se dívejte na label za krkem

Každý kus oblečení, včetně našeho, má na svém labelu požadavky na praní, sušení a žehlení. Mnoho lidí s oblibou tento štítek odstřihává, protože je může při silném tření s kůží obtěžovat. My jsme na tento fakt mysleli a proto jsme rozhodli label nevšívat, ale využít tiskařských schopností našeho partnera. Náš štítek proto vždy najdete za krkem v tištěné podobě.

Obecně ale platí, že čím vyšší je teplota praní, tím vyšší je riziko smrštění a poškození vláken sportovního oblečení. Proto se snažte vždy prát při nízké teplotě, nejlépe na 30 stupňů.

Mowement GTee label za krkem
Label za krkem GTee, který mimo jiné informuje jak správně produkt prát.

Absolutní zákaz:

– Nikdy GTee neperte na více než 40 stupňů. Pokud tak učiníte, měli byste mít na paměti, že může dojít k oslabení vláken, poškození elasticity nebo k postupné ztrátě barvy.
– Nikdy žehlete přes potištěné části, abyste nezničili materiál.
– Nikdy nevkládejte triko do bubnové sušičky, pokud si nepřejete obléct panenku svého dítěte.

Oddělte to, co chcete prát společně

Někteří lidé vám mohou doporučit, abyste každý kus oblečení prali samostatně. To může zcela zachovat barvy sportovního oblečení, ale není to ohleduplné k životnímu prostředí.

Je dosti jednoduché oddělit oblečení před vložením do pračky:

Zakoupili jste nové GTee do svého šatníku? První praní raději ručně. Je známo, že černé, tmavě modré a červené odstíny pouští při prvním praní. GTee jsme při praní testovali nesčetněkrát a nikdy jsme na podobný problém nenarazili. Přesto doporučujeme pro první praní využít své umyvadlo a šikovné české ručičky.
Samostatné barvy: Je všeobecně známo, že bílé a světlé oblečení by mělo být odděleno od barevného a tmavého. Obzvláště červené oblečení by se nemělo prát s jinými barvami, pokud si nejste zcela jisti, že nepouští. Chcete-li zjistit, jestli tmavý nebo červený oděv pouští, vyperte ho ručně: nechte ho 10 minut v umyvadle plném vlažné vody a zkontrolujte barvu vody.
Neperte GTee triko se syntetickými ručníky a fleece materiály, aby nedošlo k přenosu chuchvalců, které je velmi obtížné odstranit.
Při praní sportovního oblečení nevkládejte do pračky tvrdé předměty. Oblečení s kovovým příslušenstvím, pásy nebo džíny se zipy mohou poškodit vaše triko při otáčení v pračce. Perte odděleně.

Jednoduchým řešením je vždy do vaší pračky vložit zachytávač barev (i použitý). Tento kouzelný kousek papíru přitáhne ztrácející se barvy a zabrání jim v tom, aby vám obarvily vaše oblečení.

Otočte oblečení naruby

Kvůli ochraně potisků se snažte vždy před praním otáčet oblečení naruby. I před sušením.

Žádný chlor, žádný aviváž

Chlor může být považován za zázračné řešení pro obarvené bílé oblečení, ale ve skutečnosti to poškozuje vlákna vašich textilních produktů. Jednoduše chlor nepoužívejte. Moderní čistící prostředky čistí i silné skvrny.

Zároveň velmi doporučujeme, abyste se vyhýbali změkčovadlům na praní. Zvláště u našeho GTee trika může změkčovadlo poškodit jeho vlastnosti a elasticitu. Většina sportovního oblečení je měkká a příjemná na dotek a přesto nepotřebují změkčovadlo.

Ruční praní při častém používání

Pokud si naše sportovní triko oblíbíte natolik, že ho budete nosit opravdu často a rozhodnete se ho také často prát, zkuste ho prát ručně, abyste jej uchovali déle. Vlákna jakéhokoli sportovního oblečení se mohou časem přelámat, pokud jej budete vkládat do pračky příliš často. Pokud na to nemáte čas, použijte citlivý prací cyklus s nízkou rychlostí otáčení.

Vyhněte se bubnové sušičce

Bubnová sušička může být skvělá pro váš ručník, ale to je tak vše. Neměli byste ji používat jak pro sušení GTee, tak i pro jakékoli jiné sportovní oblečení, protože vysoké teploty poškozují tkaniny vašeho textilu. V případě, že si nebudete jistí, vždy se můžete podívat na label za krkem.

Sušte své sportovní oblečení tak, že jej otočíte naruby a zavěsíte na prádelní šňůru, ne pod přímé sluneční záření. Případně jej můžete zavěsit uvnitř v bytě či baráku, pokud je zajištěna dobrá cirkulace vzduchu (například před otevřeným oknem nebo se zapnutým ventilátorem atd).

Bubnová sušička není kamarád sportovního oblečení.
Bubnová sušička není kamarád sportovního oblečení.
@goodhousekeeping.com

Jak čistit krevní skvrny

Upadli jste nebo byl někdo z okolí zraněn a teď máte na vašem oblečení skvrny od krve. Stalo se to všem. Zde je zásadní vyprat skvrnu ještě před tím než zaschne. Zaschlé skvrny je obtížnější odstranit.

Nejprve se snažte skvrnu vyprat ve studené vodě, abyste z ní odstranili co nejvíce dokážete. Pamatujte, že vysoká teplota vody pouze blokuje skvrnu v textilních vláknech, takže by měla být určitě studená. Na pračce zvolte nízkou teplotu a prádlo vyperte jako obvykle. Pokud se skvrna stále drží, proveďte druhé kolo praní a až v případě úplného odstranění můžete triko vyžehlit. Žehlení skvrny jej trvale zanechá na triku.

Správná péče o sportovní oblečení zajišťuje jejich delší životnost a zároveň udržuje vlastnosti materiálu.