Doprava zdarma po České republice.

Jak to vypadalo po kampani a co plánujeme dál?

Crowdfundingová kampaň s GTee je dávno za námi. Avšak od samotného konce kampaně do distribuce produktových odměn nás provázelo více problémů než jsme čekali. 

Nejprve nás zasáhly technologické komplikace, kdy se nám nepodařilo dostát naší deklarace voděodolného materiálu. Technologické prostředky nám nedovolily aplikovat voděodolnost takovým způsobem, jakým jsme chtěli, proto jsme se rozhodli tuto vlastnost nakonec neaplikovat.

Jakmile jsme měli materiál připravený, posunuli jsme se z výrobního procesu materiálu do distribuce k nám do České republiky, kde jsme už měli připravené a natěšené švadleny. Co nás to ale nepotkalo – záhadný a do dnes konspirační koronavirus.

První koronavirové komplikace nás potkaly už na hranicích při importu materiálu do České republiky. Když se nám podařilo materiál konečně přepravit do naší šicí dílny v Třebíči a měli jsme vyrobeno lehce přes polovinu produktů, tak přišla karanténa a celou výrobu nám zavřela. Bylo to jak z bláta do louže.

Byli jsme v situaci, kdy nás z jedné strany tlačily karanténní opatření a povinný sociální distanc, avšak ze strany druhé jsme byli nuceni dodržet termín dodání odměn, ke kterému jsme se zavázali. Vzhledem k tomu, že jsme již v tu dobu byli v časovém skluzu, tak jsme to brali velmi vážně.

A právě zde se ukázala úžasná povaha a nesmírná pracovitost naší hlavní švadleny – vedoucí výroby – která se velmi ochotně a svědomitě rozhodla dokončit výrobu na vlastní pěst a převzít tak celé břímě na sebe. Za odvedenou práci a velkou dávku odvahy ji patří naše velké díky.

Navzdory všem nezdarům se nám přeci jen podařilo produkty vyrobit a rozeslat našim přispěvatelům. Mnoho z nich jsme dokonce navštívili osobně a prohodili tak kus řeči. Celá distribuce nám zabrala týden a ještě teď v době psaní článku nám zbylo pár nedoručených odměn. Užívali jsme si ale každou minutu a zákazníci nám to vraceli úsměvy a pozitivní zpětnou vazbou.

Příprava pro zasílání odměn pro Mowement kampaň na HitHit
Připraveno. A může se balit.
Příprava pro zasílání odměn pro Mowement kampaň na HitHit
Kompostovatelný produktový obal.
Příprava pro zasílání odměn pro Mowement kampaň na HitHit
Připravená odměna pro přispěvatele.

Jaké jsou další plány?

V Mowement věříme, že technologie a udržitelnost se stanou nutnou součástí budoucnosti každého odvětví. Jsme velmi technologicky orientovanía vidíme v tom jakousi budoucnost i ve sportovním vybavení. Z dlouhodobého hlediska se proto chceme zaměřit na integrování technologických prvků do sportovního oblečení, zlepšování jeho funkčních vlastností pro zvyšování vašich sportovních výkonů, komfortu a využití.

Zároveň je ale pro nás velmi důležitá ochrana životního prostředí, která je v textilním průmyslu velikým problémem. Již teď se snažíme dbát na snižování nebezpečného odpadu a využívání udržitelnějších přístupů ať už ve výrobě produktů, obalech, tisku nebo čistě interních procesů.

Rádi bychom lidi pravidelně informovali o důležitých aspektech správného chování k naší planetě, změnili jejich mentální pohled na svět a účastnili se akcí podobného ražení, které dokážou inspirovat.

Nejprve se ale musíme zaměřit na rozšíření povědomí o naší společnosti a především pak GTee. Dalším podstatným krátkodobým cílem je vytvořit celou kolekci z našeho materiálu, která bude reflektovat prvky minimalismu, propracovaného designu, funkčnosti a udržitelnosti.

Zároveň pracujeme s konceptem širšího propojení technologií a sportovního oblečení. Určitě je na co se těšit.